Selecteer een pagina

Houtwerk Schoonmaken

Laat uw houtwerk weer stralen.
Vraag offerte aanBel mij terug

Kennis en ervaring
Houtwerk schoonmaken

Over het algemeen wordt er bij woningbouw veel houtwerk gebruikt. Hierbij kunt u denken aan:

  • Boeidelen (dit is de ombouw/ koof van de dakgoot)
  • Nok en windveren (dit zijn de twee diagonale bekistingen die samen een punt maken in de nok)
  • Rabat (dit zijn planken die in elkaar haken vaak zit de nok ermee vol of wordt het gebruikt als scheidingsruimte tussen raampartijen)
  • Plaatwerk (denk hierbij aan houten platen die aan uw woning zijn bevestigd als gevelbekleding)
  • Kajuiten (het uit het schuine dak verrezen, extra ruimte op een verdieping)

Al met al zijn houtwerk delen echte blikvangers die de schilder veel werk bezorgen als deze gevelbekleding niet goed onderhouden worden. Ook is het voor de garantie op het schilderwerk essentieel dat u het schilderwerk goed onderhoudt en schoonhoudt.

Grote schildersbedrijven schakelen ons daarom ook regelmatig is om de schoonmaak te verzorgen in hun garantie onderhoudsplan.

Het schoonmaken van uw houtwerk doet uw woning weer klasse uitstralen en zorgt voor een proper uiterlijk.

 Prijzen houtwerk schoonmaken

Een prijs samenstellen voor het reinigen van houtwerk, is afhankelijk van zoveel factoren dat het onmogelijk is daarvan een indicatie te geven.

Voor al het werk wat zich afspeelt op een hellend dak van tweede etage (of hoger), zijn wij verplicht om een tijdelijke dakbeveiliging aan te leggen. U kunt hier meer over lezen op de volgende link.

Actie foto’s

Ons onderhoudsadvies

Voor het behoud van uw materiaal is een grote poetsbeurt eens per jaar à anderhalf afdoende. In sommige gevallen zelfs eens per twee jaar.  Het is een kwestie van uw gevoel en smaak waarop u de frequentie baseert. 

Verkiest u een periode die langer is dan een jaar, is het aan te raden een beschermcoating aan te brengen. Deze zorgt voor een vuilafstotende werking van uw materiaal en voorkomt dat vuil zich in de porie van het materiaal weet te nestelen.