Selecteer een pagina

Kennis en ervaring
Dakgoten legen

Uw dakgoot krijgt met een gemiddelde regenbui ontzettend veel water te verwerken. Het is dan ook van essentieel belang om uw dakgoten met enige regelmaat te legen. Zo voorkomt u dat het water naar binnen “slaat” en daarmee waterschade aan de binnenkant van uw woning krijgt. 

Daarnaast voorkomt u ook overstroming, wat voor uw tegelwerk, bestrating en grind  funest is. 

Als er in uw nabije omgeving geen bomen staan, betekent dat niet dat uw dakgoten vuilvrij zijn. Uw dak vangt stof op; heeft slijtage en verzameld mos. Dit dwarrelt met een regenbui naar beneden en  bouwt een soort sliblaag op in uw dakgoot. Dit is vaak de oorzaak van hardnekkige verstoppingen

Prijzen dakgoten legen

Onze prijs baseren wij op basis van het aantal strekkende meters.  Alles onder de 30 strekkende meter wordt voor 4,75 euro per strekkende meter afgerekend. Dit is inclusief de inspectie van de regenpijp, waarin we checken of deze goed doorstroomt, en inspectie van de dakgoot zelf waarin we goed kijken of er wellicht een lek zit.

Als de dakgoot zich op een schuin dak bevindt, moeten we een tijdelijke dakbeveiliging aanleggen. U kunt hier meer over lezen op de volgende link.

Actie foto’s

Ons onderhoudsadvies

De frequentie van het legen van uw dakgoten en de urgentie daarvan is te schalen onder twee factoren:

 

Twee of meer hoge bomen in een straal van 30 meter om uw woning staan?

  • Advies: minimaal eens per kwartaal uw dakgoot leeg te laten halen.

 

Minder dan Twee hoge bomen in een straal van 30 meter om uw woning staan.

 

  • Advies:  minimaal eens per jaar uw dakgoot leeg te laten halen.