Reinigen van tapijt en vloerbedekking​

inclusief impregneren | Voor een strak en hygiënisch geheel

Kennis en Ervaring

Reinigen van tapijt en vloerbedekking

Waarom het regelmatig reinigen van tapijt en vloerbedekking? Vloerbedekking en tapijt wordt ongemerkt veel viezer dan op het oog zichtbaar is. De zuigkracht van een normale stofzuiger is niet voldoende voor het verwijderen van vuil, zoals huidschilfers, haren van mens en dier en zandkorrels. 

Zandkorrels werken tussen de vezels van tapijt of vloerbedekking net als glas en snijden de vezels op den duur kapot. Er ontstaan looppaden en gaten.

Bij slecht onderhoud van tapijt en vloerbedekking, gaat het sneller kapot en wordt het vies. Daarom adviseren we regelmatige reiniging voor een langere levensduur.

Professionele tapijtreiniging gebeurt met een speciale stofzuiger. Daarbij wordt bruiswater geïnjecteerd, waarmee het vuil omhoog komt en met hoge zuigkracht opgezogen wordt.

Prijzen reinigen van tapijt en vloerbekleding

Reinigen van tapijt en vloerbedekking

Om tot een goede prijs te kunnen komen, is het noodzakelijk om een aantal factoren in kaart te brengen:

  • wat zijn de oppervlaktes?
  • wat is de vervuiling?
  • hoe kunnen we het beste erbij?
  • etc. etc.

We kunnen dit het beste beoordelen op basis van een foto. Upload hier direct een foto

Maak een foto met de complete ruimte in beeld, het liefst van een afstandje genomen. Zo kunnen wij precies bekijken welke prijs passend is.

De droogtijd werpt vaak een flinke drempel op. Daarom passen we onze agenda graag op je aan en streven we naar een zo minimaal mogelijke belemmering.

Ons onderhoudsadvies

Er zijn in het bijzonder twee reinigingsmethodes die wij gebruiken. 

  1. Dieptereiniging
    • Sproei-extractie tapijtreiniging: Dit is de meest grondige manier om vast tapijt te reinigen. Deze methode gebruiken wij in de meeste gevallen. Eerst brengen we een reinigingsproduct aan op het tapijt, een oppervlaktebreker. Deze zorgt ervoor dat de vezel open komt te staan. Dit alles doen wij met micro-organismen die de strijd aangaan met de vervuiling. Na een korte inwerkperiode wordt het tapijt geïnjecteerd met water onder druk, dat gelijktijdig wordt opgezogen en afgevoerd samen met het vuil dat in het tapijt zit. Deze methode wordt gebruikt voor groot onderhoud van tapijt.
  2. Kleine onderhoudsreiniging
    • Bonnet tapijtreiniging: Bij deze methode wordt er een reinigingsproduct aangebracht. Een ander product dan bij de dieptereiniging echter, wederom zonder zeep! Na een korte inwerkperiode, borstelen we met een lap katoen over het tapijt. Deze lap neemt het vuil op. Deze methode wordt voornamelijk gebruikt om tussenreiniging in een onderhoudsprogramma te doen, zodat het tapijt oppervlakkig gereinigd is. Deze tapijtreinigingsmethode is minder grondig, maar heeft een kortere droogtijd.

 

Het is handig om een vuilafstotende beschermlaag aan te brengen, dit wordt ook wel impregneren genoemd. Deze onzichtbare beschermlaag voorkomt snelle hervervuiling.