Selecteer een pagina

Kennis en ervaring
Cementsluier verwijderen

Een verbouwing levert prachtige resultaten op. Het rond stuivende cement en kalk daarentegen, dat vrijkomt tijdens het klussen, kan vervelende gevolgen hebben voor de ramen.

Cementsluier zijn doffe, geëtste strepen of druppels op het buitenoppervlak van het raam, welke in de meeste gevallen ontzettend lastig weg te krijgen zijn.

Hoewel u soms met een sopje van azijn en water al verschil maakt, is cementsluier in de meeste gevallen alleen met agressieve middelen te verwijderen. Ga niet zelf met agressieve middelen aan de slag. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is het beter om hierbij de hulp van een vakman in te schakelen.

Ook na een verbouwing kan er cementsluier ontstaan. Bouwkundige gebreken en cementhoudende gevels kunnen voor vervelende vlekken op het raam zorgen. Maar hoe wordt dit precies veroorzaakt, hoe krijgt u het weer schoon en hoe lost u het probleem op?

Cementsluier ontstaat door de reactie tussen regenwater en alkalische stoffen zoals kalk en kiezelzuur. Als regenwater vermengd met deze stoffen, en opdroogt op het raam, ontstaat er cementsluier op het raam.

Doordat het uit de muur boven de ramen komt, heeft het helaas weinig zin om de ramen  te vervangen. Het probleem zal dan met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid opnieuw optreden.

In veel gevallen kunnen een paar ingrepen voorkomen dat het vervuilde regenwater over het raam loopt en sporen achterlaat.

 

Prijzen cementsluier verwijderen

Een prijs samenstellen voor het verwijderen van cementsluier op glas, is afhankelijk van zoveel factoren dat het onmogelijk is om een indicatie te geven.

Voor al het werk wat zich afspeelt op een hellend dak van tweede etage (of hoger), zijn wij verplicht om een tijdelijke dakbeveiliging aan te leggen. U kunt hier meer over lezen op de volgende link.

Ons onderhoudsadvies

Hoewel u voor het volledig verwijderen van cementsluier er vaak niet aan ontkomt om ons in te schakelen, is het aan te raden eerst de volgende stappen te doorlopen:

  1. Stof de ramen eerst goed af met een borstel om zand, vogelpoep en ander vuil te verwijderen.
  2. Maak een sopje met twee gelijke delen azijn en water. Breng dit vervolgens met een sponsje aan op het cement. Laat dit 10 minuten intrekken en spoel vervolgens goed na met gedemineraliseerd water.
  3. Laat het raam drogen.
  4. Controleer vanuit verschillende perspectieven of de vervuiling verdwenen is.

Zit er na deze behandeling nog steeds cementsluier op de ramen? Dan kunt u het beste contact met ons opnemen.