kleur
herstellende coatings

Voor aluminium kozijnen met een poedercoating, kunststof en overheaddeuren

Kennis en ervaring

Duurzame, kleurherstellende coatings

Kunststof, aluminium kozijnen, volkern en kunststof platen hebben gemeen dat ze altijd verkocht worden als onderhoudsarm of zelfs onderhoudsvrij. Maar niets is minder waar. Door de zon treedt er een blekende werking op, ook deze materialen zijn daar niet resistent voor.

Kozijnen, garagedeuren en overheaddeuren zijn vaak van aluminium en gegalvaniseerd staal gemaakt. Aluminium en staal is lastig te kleuren en heeft bescherming tegen corrosie nodig. Daarom heeft het een zogenoemde pigmenthoudende poedercoating. Deze kan na verloop van tijd gaan “verkrijten”. Dit zorgt ervoor dat het geweldig strakke effect dat het voorheen gaf, vervangen wordt door een oude, slecht onderhouden uitstraling.

Het verven van het materiaal is niet mogelijk. Staal en aluminium hebben een hoog absorberende waarde van warmte. Dit resulteert erin dat er op de zonkant gemakkelijk extreem hoge temperaturen gehaald worden, die vele malen hoger liggen dan de hoogste temperaturen gemeten bij hout. Verf zal gewoonweg verbranden.

Onze coating kan worden aangebracht met een pigmenthoudend systeem of transparant systeem. Hiervoor kunnen we een permanente of een semi permanente menging gebruiken. In iedere situatie bekijken we welke wens er ligt en wat het meest gunstige geval is. 

Alle coatings hebben een sterk afstotende, hoogglanzende laag waardoor graffiti en overige vervuiling zeer eenvoudig kan worden verwijderd. Het is een beschermende coating geschikt voor toepassing op vrijwel elke gesloten ondergrond zoals aluminium, RVS, gecoate ondergronden, kunststoffen, volkernplaten.

Het is bestand tegen verf, inkt en stiften waardoor de ondergrond onbeschadigd blijft bij reiniging. Ultra dun, kleurherstellend, kleurgevend, mat of met glans en easy to clean.

Onze coating biedt bescherming tegen vervuiling, erosie, corrosie en vocht voor tenminste 5 – 10 jaar (afhankelijk van de mate van atmosferische vervuiling en het milieu waarin het te behandelen object zich bevindt)

Prijzen van het Coaten

Onze coating biedt:

  • bescherming tegen het indringen van graffiti, oplosmiddelen, vetten en chemicaliën;
  • goede olio- en hydrofobe eigenschappen;
  • resistentie tegen erosie en corrosie;
  • bescherming en herstel voor vele soorten ondergronden;
  • hoge resistentie tegen temperaturen (tot ca 250 °C);
  • kleurherstel van verweerde ondergronden;
  • een voedselcertificering waar nodig.
 
Garagedeuren kunnen we alweer opknappen vanaf een kleine € 150,- . Voor kozijnen, volkernplaten en andere te coaten materialen (trespa, aluminium kozijnen, boeidelen, dakgoten etc.)  komen we graag ter plaatse voor een offerte

Ons onderhoudsadvies

Onze garanties lopen tot 10 jaar. Voor het behoud van de uitstraling is het handig een behandel- en onderhoudsplan op te stellen. Verzeker jezelf meteen van een blijvende en duurzame oplossing.