Selecteer een pagina

Kennis en ervaring

Groene aanslag verwijderen / Terras reiniging

Groene aanslag is een natuurlijke groei van algen. U ziet groene aanslag met name op plekken waar weinig zonlicht komt. Als de dagen korter worden en het vaker regent, ziet u het mooie terras of prachtige schutting groener en groener worden. Gelukkig kunnen wij u helpen. 

Er is een reiniging zonder hoge druk mogelijk. Hierin gebruiken wij een middel dat van origine bedoeld is om in de food sector te desinfecteren. 

Uiteraard kunt u zelf erg veel doen door natuurazijn of schoonmaakazijn te gebruiken echter,  dood u dan enkel de toplaag en blijven de wortelen in leven. Iets waardoor de alg gemakkelijk weet terug te komen.  

Door de ondergrond met ons hygiënemiddel sterk te desinfecteren, doden wij de alg tot aan de wortel. De steen of plank trekt zich vol met het middel wat ervoor zorgt dat nieuwe alg preventief wordt geweerd.  

Als de groei te hevig is geworden, kan het zijn dat er niets anders meer mogelijk is dan met hoge druk te reinigen. Dit is altijd de laatste optie omdat hoge druk reiniging een vrij grove manier is om van de vervuiling af te komen. 

Prijzen voor het verwijderen van groene aanslag

Een prijs samenstellen voor het voor het met chemie behandelen van een ondergrond, is afhankelijk van zoveel factoren dat het onmogelijk is een vaste prijs daarvoor te geven echter,  valt er een indicatie te geven van 3,5 euro tot 5 euro per m2 

Een prijs samenstellen voor het voor het met hoge druk reinigen van een ondergrond, is afhankelijk van zoveel factoren dat het onmogelijk is daarvan een indicatie te geven.

Voor al het werk wat zich afspeelt op een hellend dak van tweede etage (of hoger), zijn wij verplicht om een tijdelijke dakbeveiliging aan te leggen.

Actie foto’s

Ons onderhoudsadvies

Een behandeling mèt preventie zal tussen de 1,5 à 2 jaar groen vrij betekenen echter, kan het zijn dat de ondergrond blootgesteld staat aan bijzondere omstandigheden die deze inschatting anders kunnen laten zijn en wij vaker de groene aanslag moeten verwijderen. 

De groene aanslag verwijderen en reinigen is geschikt voor:

  • Daken
  • Tegels 
  • Planken 
  • Vlonders 
  • Muren 
  • Voegen