Dakbeveiliging

voor het werken op het schuine Dak

Kennis en ervaring

Dakbeveiliging

Op een werkplek waar het gevaar bestaat van hoogte te vallen moeten maatregelen worden genomen. Dat is verplicht bij een hoogte van 2,50 meter of hoger. Voor ons werk is het pas van toepassing op de tweede etage of hoger.

Er zijn verschillende maatregelen die de kans op een ongeval aanzienlijk kunnen beperken. We willen immers aan het einde van de dag allemaal veilig naar huis.

Om goed en veilig op hoogte te werken kunnen we een aantal mogelijkheden inzetten:

  1. Een hoogwerker gebruiken
  2. Een steiger bouwen
  3. Klimmen onder aanleg van een tijdelijke valbeveiliging

Natuurlijk horen kosten bij het overwegen van veiligheid natuurlijk niet mee te spelen, maar een strategische keuze is wel mogelijk.

Prijzen Dakbeveiliging

Dakbeveiliging

Een hoogwerker huren kan een grote kostenpost met zich meebrengen, maar is helaas soms de enige mogelijkheid. Een hoogwerker huren kost rond de 350 a 500 euro per dag.

Een steiger bouwen is een veilige manier van werken wanneer er langere periodes op één plaats wordt gewerkt. Toch is een steiger intensief om op en af te bouwen en niet altijd de beste keuze. Houd hierbij rekening met prijzen die fluctueren tussen de 150 en 300 euro per dag.

Tot slot kan de opdracht worden uitgevoerd door gespecialiseerde klimmers. We kunnen door middel van een tijdelijke dakbeveiliging de tweede etage betreden. De aanleg hiervan kost slechts 80 euro voor één zijde van het dak. Op het moment dat het andere kant van het dak ook beklommen moet worden komt daar nog 20 euro bij.

Lastig om de juiste keuze te maken? We adviseren graag.  Neem bij vragen contact op met de Wassende Cowboys. Dit kan via het contactformulier, maar even bellen mag natuurlijk ook.