Een goede, betrouwbare glazenwasser vinden? 10 tips

Inhoudsopgave:

1. Bekijk de website

Begin met het bekijken van de website van de glazenwasser of glazenwasserij die je voor ogen hebt. Spreekt dit je aan? Komt het betrouwbaar over? Hoewel een professionele website geen waterdichte garantie voor kwaliteit is, geeft het al wel een positief signaal af.

2. Controleer de online registratie

Controleer of de glazenwasser of glazenwasserij is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel of is aangesloten bij een overkoepelende organisatie.

3. Eis een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Werkt de glazenwasserij of glazenwasser met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)? Dan weet je dat je niemand met een crimineel verleden in en rond huis haalt. Geen gespuis rond je huis!

4.Controleer op zwarthandel

Werkt de glazenwasserij of glazenwasser mee aan zwarthandel? Dan moeten de alarmbellen in je hoofd afgaan! Hoe kun je iemand vertrouwen die de regels voor ondernemerschap in Nederland niet volgt? Wanneer je zelf de regels netjes volgt, mag je verwachten dat er ook door de glazenwasser naar eer en geweten gehandeld wordt.

5.Bekijk online recensies

Bekijk online recensies van de glazenwasserij of glazenwasser. Let daarbij ook op het totale aantal recensies en de datum van plaatsing. Staan er ook wat negatieve reacties tussen? Dat geeft niets, het zorgt alleen maar voor een realistisch beeld.

6. Kies voor een realistisch uurtarief

Krijg je aanbiedingen van onrealistisch lage tarieven? Bedenk dan dat er daarbij wordt bespaard op verzekeringen, pensioenopbouw, ziektekosten en betaling volgens de CAO. Onderbetaalde werknemers zijn minder gemotiveerd, met een lage kwaliteit van geleverd werk en afspraken die niet worden nagekomen tot gevolg.
Een realistisch uurtarief voor glazenwassen ligt gemiddeld rond de € 75,-, daarbij ligt de marge zelfs vrij laag. Wanneer je voor 20-30 minuten werk ongeveer € 35,- inclusief BTW betaalt is dat een eerlijke prijs. Dit tarief is nodig voor het leiden van een gezonde, goede organisatie met gemotiveerde, netjes betaalde glazenwassers.

7. Maak kennis met de glazenwasser

Twijfel je nog over de samenwerking met een glazenwasser of glazenwasserij? Maak dan kennis en stel kritische vragen. Dit kun je telefonisch doen. Vraag bijvoorbeeld welke schoonmaakmiddelen er gebruikt worden, hoe de betaling is geregeld, etc. Op dit soort vragen mag je goed onderbouwde antwoorden verwachten

8. Kies voor een glazenwasserij

Wanneer je kiest voor een glazenwasserij, verklein je je risico. Bij een eenmanszaak ben je afhankelijk van één persoon. Daarnaast vindt er bij een glazenwasserij een externe audit plaats: werknemers worden gecontroleerd door de organisatie waarbij ze zijn aangesloten. Zo ben je verzekerd van kwaliteit.

Heb je niet veel opdrachten? Kies dan voor een kleiner bedrijf met maximaal 10 werknemers. Voor de grotere schoonmaakbedrijven ben je als particulier niet interessant, met een veel te hoge prijs en slechte service als gevolg.

9. Spreek een proef-wasbeurt af

Om vertrouwen te krijgen kun je een proef-wasbeurt afspreken. Zo ervaar je hoe de glazenwasser te werk gaat en kun je indien nodig bijsturen.

10. Maak duidelijke afspraken

Een goede samenwerking valt of staat met duidelijke afspraken. Spreek af welke werkzaamheden er precies moeten worden uitgevoerd. Zo voorkom je dat er frustraties of ergernissen ontstaan en worden er geen onrealistische verwachtingen geschept.

Vraag een offferte aan
Deel onze blogs!
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
 HET GEHEIM VAN DE SMID
ONZE FAVORIETE POSTS:

Objectieve screening van aanbesteding of tender

Hoe vind je een betrouwbare partij die kwalitatief schoonmaakwerk levert voor een eerlijke prijs? Het is een vraag waar veel facilitair medewerkers tegenaan lopen. Als je verantwoordelijk bent voor het gebouwenbeheer van een grote organisatie, besteed je regelmatig klussen uit aan glazenwassers en specialistische schoonmaakbedrijven.

Lees verder »
SCHRIJF JE IN
VOOR ONZE NIEUWSBRIEF