Innovatie in Actie: Naar een Duurzaam Nederland met Eerlijke Gevelreiniging

Inhoudsopgave:

Chemie in een duurzame wereld?  Dacht het wel!

“Onze missie ‘Compleet Nederland Eerlijk en Duurzaam Schoon’ inspireert ons elke dag om vooruit te kijken en te zoeken naar innovatieve en milieuvriendelijkere methoden in alles wat we doen. Recentelijk hebben we deze missie in de praktijk gebracht door de manier waarop we gevels reinigen drastisch te verduurzamen.

Het Probleem: Traditionele Gevelreiniging

Traditionele gevelreinigingsmethoden, waaronder hogedrukreiniging, staan bekend om hun hoge water- en energieverbruik. Een normale procedure zou gemiddeld 12.000 liter water vereisen, dat tot 60 graden Celsius wordt verwarmd, en 40 liter diesel om de juiste temperatuur en druk te bereiken. Daarnaast worden vaak chemicaliën gebruikt die niet kunnen worden geneutraliseerd, wat bijdraagt aan milieuschade.

Dit verspilt niet alleen waardevolle hulpbronnen, maar leidt ook tot de uitstoot van aanzienlijke hoeveelheden CO2, de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering. Als we het water op de traditionele manier hadden verwarmd en de diesel hadden verbrand, zouden we in totaal 524,2 kg CO2 hebben uitgestoten.

Onze Oplossing: Duurzame en Verantwoorde Gevelreiniging

Gedreven door de dringende noodzaak om onze milieu-impact te verminderen, hebben we besloten om onze gevelreinigingsprocessen radicaal te herzien. We hebben geïnvesteerd in de opleiding van ons team om nieuwe reinigingsprotocollen te ontwikkelen die aanzienlijk minder water en brandstof gebruiken en toch efficiënt en effectief zijn.

Het meest revolutionaire aspect van onze nieuwe aanpak is het gebruik van volledig neutraliseerbare chemische middelen. In tegenstelling tot de traditionele hogedrukreiniging, die chemische middelen gebruikt die niet kunnen worden geneutraliseerd, zorgen onze nieuwe methoden ervoor dat de gebruikte chemicaliën volledig worden afgebroken, waardoor het milieu wordt beschermd tegen schadelijke reststoffen.

De Verbinding met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s)

Onze innovatieve aanpak in gevelreiniging weerspiegelt onze diepe betrokkenheid bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Deze wereldwijde blauwdruk voor een betere en duurzamere toekomst heeft specifieke doelen gesteld die we als bedrijf nastreven, zoals SDG 6 (Schoon Water en Sanitatie), SDG 12 (Verantwoorde Consumptie en Productie) en SDG 13 (Klimaatactie).

De Resultaten: Een Duurzame Overwinning

Onlangs hebben we deze nieuwe methode in de praktijk gebracht bij een belangrijke klus. Het resultaat? We hebben een volledige gevel gereinigd met slechts 5 tot 10 liter water en nul diesel, met gebruikmaking van volledig neutraliseerbare chemie.

We zijn ongelooflijk trots op deze prestatie en vooral op het feit dat we onze CO2-uitstoot drastisch hebben kunnen verminderen. Door alleen al bij deze ene klus traditionele reinigingsmethoden te vermijden, hebben we 524,2 kg CO2-uitstoot voorkomen – een kleine, maar belangrijke stap in de richting van onze missie om Nederland op een eerlijke en duurzame manier schoon te maken.

Conclusie: De Toekomst van Gevelreiniging

Dit project is slechts het begin. We zijn vastbesloten om onze impact op het milieu voortdurend te verminderen en we zullen blijven zoeken naar nieuwe manieren om onze diensten te verduurzamen.

We geloven dat we de gevelreinigingsbranche kunnen transformeren en tegelijkertijd onze planeet kunnen beschermen. Door innovatieve methoden te omarmen en verantwoorde praktijken te bevorderen, kunnen we een groot verschil maken – niet alleen voor onze klanten, maar ook voor de wereld om ons heen.

Het is tijd voor ons om verantwoordelijkheid te nemen en actie te ondernemen. Samen kunnen we de impact van onze industrie op het milieu verminderen en Nederland eerlijk en duurzaam schoon maken!

Vraag een offferte aan
Deel onze blogs!
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
 HET GEHEIM VAN DE SMID
ONZE FAVORIETE POSTS:
SCHRIJF JE IN
VOOR ONZE NIEUWSBRIEF