Waarom je stoelen regelmatig moet schoonmaken! Stoelenreiniging!

Inhoudsopgave:

Waarom je stoelen regelmatig moet schoonmaken!

Even een waarschuwing vooraf: staan je haren recht overeind wanneer je verhalen hoort over vieze dingen? Heb je last van smetvrees of ga je al bijna over je nek wanneer je jouw eigen huis schoonmaakt? Laat staan wanneer je over andermans smerigheid hoort? Dan is het misschien verstandig om niet verder te lezen. Want we gaan je vertellen waarom je stoelen regelmatig moet laten reinigen of schoonmaken. Stoelenreiniging dus!

 

Na het lezen van dit artikel is de tijd van zomaar overal zorgeloos gaan zitten voorbij. Lees je nog steeds? Fijn! Maar zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Smerige stoelen

Misschien denk je dat stoelen met een bekleding van textiel het smerigste zijn, omdat vuil gemakkelijk tussen vezels blijft zitten. Maar stoelen van leer, kunststof en hout zijn minstens zo vies. Juist op dit soort materialen bouwt zich eenvoudig een vette laag van menselijk talg op. Een natte doek over zo’n stoel halen is echt niet genoeg om alle vuil te verwijderen, ook al lijkt dat op het eerste gezicht misschien wel zo.

 

Heb je wel eens bedacht wat voor soorten vuil er allemaal achterblijft op een stoel? Dat gaat niet alleen om haren en kruimels van je boterham. Er blijft ook stof, schilfers, talg (huidvet) en ander vuil achter. Niet iedereen wast zijn handen na een toiletbezoek. En denk eens goed na over waar sommige mensen het resultaat van hun neuspeuteren achterlaten? Al deze viezigheid zorgt ervoor dat je stoel een broedplaats is voor huisstofmijt, bacteriën en schimmels.

Bureaustoelen reinigen

Tweederde van werkend Nederland luncht op de werkvloer, gewoon aan het bureau. Daar komt nog bij dat de meeste bureaustoelen op kantoor in 66% van de gevallen worden gedeeld met meerdere personen. Maar wat is de laatste keer dat deze bureaustoelen een grondige dieptereiniging hebben gekregen? Wedden dat je vanaf nu met een minder fijn gevoel op je flexwerkplek plaatsneemt?

 

Voor een grondige dieptereiniging van bureaustoelen of een stoelenreiniging is het wenselijk om een professional in te schakelen. Met een speciale, krachtige reinigingsmachine wordt het diepliggende vuil verwijderd en kan vies verkleurde bekleding er na behandeling zelfs weer als nieuw uitzien.

Stoelen van kunststof en hout

Op stoelen van kunststof en hout blijft meer achter dan je op het eerste gezicht denkt. Een doekje erover en weg zijn de kruimels, schilfers en haren. Maar wat achterblijft is een smerige laag huidvet. Dit ontstaat vooral doordat de huid van ieder mens voortdurend talg afscheidt, omdat dit een verzorgende, beschermende functie voor de huid heeft. Wanneer deze vette laag niet regelmatig wordt schoongemaakt, zal er kleurverschil optreden op de stoelen. Professionele chemische reiniging met kleurherstellende eigenschappen kan weer leiden tot een schone, frisse stoel.

Meubels van leer

Leer is een organisch materiaal, dat zonder verzorging uitdroogt. Daarom moet leer altijd goed behandeld worden met olie of wax. Ook op leren stoelen kan veel vuil ophopen. Daarom is het aan te raden om ook lederen meubels jaarlijks te laten reinigen.

Laat stoelen reinigen!

Hoe vaak je het huis ook poetst of hoe goed het kantoor ook wordt schoongemaakt, stoelen blijven altijd een verzamelplaats voor vuil. Je weet nu welke gruwelen zich kunnen verbergen in de vezels en bekleding van je stoel. Zorg daarom voor regelmatige, professionele stoelenreiniging. Dat is niet alleen hygiënisch, maar vooral ook gezond!

Vraag een offferte aan
Deel onze blogs!
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
 HET GEHEIM VAN DE SMID
ONZE FAVORIETE POSTS:
SCHRIJF JE IN
VOOR ONZE NIEUWSBRIEF