Ramen wassen, lappen of zemen: altijd streeploos schoon!

Inhoudsopgave:

Ramen zemen, het lijkt zo eenvoudig. Waarom krijg je de ramen dan niet streeploos schoon? Heb jij ook altijd ruzie met je spons en wisser? 

Soms ontkom je er gewoon niet aan. Je kijkt naar buiten door je vieze ramen en realiseert je: dit kan echt niet meer zo. Het is tijd om de ramen te lappen, en wel nu meteen. De glazenwasser heeft pas over een paar maanden tijd, dus je moet zelf aan de slag! 

Vol goede moed vul je een emmer met water en sop en ga je aan de slag met het schoonmaken van de ramen. Al snel zie je strepen ontstaan op het glas en slaat de frustratie toe. Zo levert het schoonmaken van de ramen toch geen voldoening op?

Hoe kun je nu eigenlijk het beste ramen wassen? Oma weet raad, heeft zij misschien een goede tip voor ramen schoonmaken? Maar waar de één kiest voor ramen wassen met azijn, zweert de ander bij ramen wassen met sop. Of moet er dan toch een scheutje spiritus of zelfs een aantal uien in het water? 

Wij vertellen je voor eens en altijd het grote geheim achter ramen wassen zonder strepen. Wist je dat je zelfs kunt ramen lappen zonder wisser of kunt wassen zonder trekker? 

Traditioneel ramen wassen met sop

Als het goed gebeurt, levert ramen wassen op traditionele wijze nog altijd de beste resultaten op. Dat betekent gewapend met een emmer vol sop en een zeemleer of microvezeldoekje in de broekzak. (De zeem of het zeemleer van vroeger wordt tegenwoordig vaak vervangen door een microvezeldoekje).

Wij helpen je stap voor stap op weg naar schone, streepvrije ramen.

  1. Vul een emmer met lauwwarm of warm water, maar doe hier nog niets in. Pak een schone spons, een (microvezel)doekje en een trekker. Zorg ervoor dat je een gele spons gebruikt die goed uit te knijpen is. Gebruik vooral geen schuurspons, de enige schuurpad die eventueel op de spons mag zitten is wit.
  2. Breng spoelmiddel aan op de spons. Wij adviseren het ramen wassen met Dreft voor een goed resultaat.
  3. Voorzie het raam met behulp van de spons van sop. Zorg ervoor dat je de ramen goed nat maakt met behulp van de spons en het water in de emmer. Op die manier worden de ramen mooi schoon.
  4. Knijp de spons uit in het water. Knijp de spons zover mogelijk in, houdt deze onder water en laat hem dan pas los. Knijp de spons daarna nogmaals uit en sla het water eraf. Daarna maak je de randen van het raam zeepvrij met de schoongespoelde spons.
  5. Zorg ervoor dat je trekker droog is. Trek een baan van boven naar beneden over het raam en herhaal deze stap totdat het hele raam gewassen is.
  6. Zijn de ramen nog niet helemaal streepvrij? Laat het raam dan drogen en verwijder de laatste strepen met de microvezeldoek. Geniet van je schone ramen!

Ramen wassen zonder trekker: ramen streeploos schoon

Misschien heb je geen trekker in huis, of wil je de ramen wassen zonder wisser? Ook dan wil je natuurlijk wel schone ramen zonder strepen. Dat kan door de volgende stappen te volgen.

  1. Vul een emmer met warm water en pak een gele spons, die je goed kunt uitknijpen. Let op dat je geen schuurspons gebruikt.
  2. Maak het raam schoon met behulp van de spons. Gebruik hiervoor geen zeep! Zorg ervoor dat je het raam goed nat maakt. Water transporteert het vuil namelijk. Zeep helpt alleen bij het losweken van vuil.
  3. Spoel het raam na met het water in de emmer.
  4. Zorg ervoor dat de ramen niet opdrogen, maar spoel ze na het gedemineraliseerd water. Wanneer de mineralen uit het water gehaald zijn, blijft er na het drogen niets meer achter op het raam. Zo heb je prachtige streepvrije, schone ramen als resultaat!
Vraag een offferte aan
Deel onze blogs!
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
 HET GEHEIM VAN DE SMID
ONZE FAVORIETE POSTS:
SCHRIJF JE IN
VOOR ONZE NIEUWSBRIEF